Unutrašnji venecijaneri

Unutrašnji venecijaneri

Venecijaneri ili unutrašnje žaluzine su odličan i veoma praktičan sistem zaštite od sunčevog zračenja koji obezbeđuje finu regulaciju svetlosti. Osim što obezbeđuju željeni svetlosni komfor, venecijaneri štite i Vašu privatnost od neželjenih pogleda. Veoma su jednostavni za korišćenje i održavanje, zbog čega su pogodni bilo za Vaš dom ili poslovni prostor. Pogodni su kako za prozore tako i za vrata, jer se mogu montirati na bilo koji tip stolarije - metalnu, drvenu, alu ili pvc.

Venecijaneri kao sistem izrađuju se od aluminijumskih lamela različitih širina i spektra boja. Najširu upotrebu venecijaneri su našli u poslovnim prostorijama. Venecijaneri se montiraju u otvorima staklenih površina prozora. Upravljanje je manuelno, pomoću plastične palice koja omogućuje da se aluminijumske lamelice rotiraju do 180° i na taj način reguliše se protok sunčeve svetlosti u prostoriji. Proizvode se prema merama zadatih otvora.

Spoljnji venecijaneri

Solomatic žaluzine su aluminijumski venecijaneri većih dimezija, namenjeni za spoljašnju zaštitu kako staklenih površina, tako i za zatvaranje otvorenih terasa. Njihova namena nije isključivo zaštita od sunca, već i od drugih vremenskih uticaja (kiša, sneg, vetar...). Osim zaštite njihova estetika daje objektu atraktivan izgled.

Lamele su od čvrstog aluminijumskog lima, trapeznog oblika što im daje posebnu čvrstinu i ove žaluzine čini stabilnijim. Spoljašnje vođice su od aluminijumskih profila, sa gumicama koje omogućavaju skoro bešumno pomeranje lamela. Širina lamela: 60 i 80 mm. Lamele za žaluzine sa svojim visokim stepenom fleksibilnosti odolevaju čak i jakim udarima vetra i uvek se vraćaju u početno stanje.

Zbog malih gabarita kutije sa mehanizmom, kao i male visine paketa u podignutom položaju, idelne su za ugradnju ispod fasade, tako da ne pokrivaju staklene otvore. Upravljanje je moguće ručno na kurblu i el. motorom uz pomoć tastera ili daljinske komande.

Spoljasnji venecijaneri