Roletne

Roletne su proizvod za prozore i balkonce koji može zaštiti stolariju od vetra, kiše i snega i ujedno ulepšati izgled vašeg doma. Zahvaljujući aluminijumskim lamelicama koje su ispunjene poliuretanom kao i roletnama koje u kutiji sadrže termoizolaciju, vaš dom biće dodatno zaštićen od hladnoće i nepodnošljive vrućine.

Roletna

Spoljna roletna

Spoljne roletne su roletne koje su uglavnom namenjene za naknadnu ugradnju na već postojeće prozore. Kućište se nalazi sa spoljne strane i zaobljenog je oblika. Mogu imati ručno ili motorno upravljanje na taster ili daljinski.

Zahvaljujući upotrebi spoljnih roletni možete da uštedite čak 30% toplotne energije. Nesporna pozitivna osobina je takođe zvučna izolacija spoljnih roletni. Tokom vrućih letnih dana spoljne roletne štite od sunčeve toplote i održavaju prijatnu klimu u prostoriji. Zahvaljujući svojim zasenjujućim sposobnostima su savršeno pogodne takođe za predavaonice ili dvorane za projekcije. Spoljne roletne štite prozore od atmosferskih uticaja i tim povećavaju njihovu trajnost.

Spoljna roletna

Roletna sa spoljnašnjom kutijom

Roletne sa spoljašnjom kutijom su idealne za zamračivanje prostorija, a ujedno i štite prozore, balkonska vrata i izloge od vremenskih nepogoda.

Roletna sa spoljašnjom kutijom montira se u slučaju kada je prozor već ugrađen, a građevinski otvor obrađen. Konstrukcija spoljašnje roletne može biti izrađena od aluminijuma ili pvc-a. Roletna se montira sa spoljašnje strane prozora i kroz vodjice pričvršćuje na sam prozor. Moguće je namestiti da se podizanje i spuštanje roletne radi pomoću motora, pri čemu upravljanje može biti tasterom ili daljinskim upravljačem. Pristup mehanizmu roletne, za potrebe popravke i servisiranje, je sa spoljašnje strane. Mali nedostatak je da kutija roletne delimično pokriva gornju zonu stakla i smanjuje svetli otvor prozora ali neki kompromis se mora napraviti.

Roletna sa spoljašnjom kutijom

Roletna sa unutrašnjom kutijom

Roletna sa unutrašnjom kutijom je odličan proizvod sa atraktivnim dizajnom.

Unutrašnja roletna ugrađuje se zajedno sa prozorom, dakle pričvršćuje se na prozor sa gornje strane, pre ugradnje. Da visina prozora ne bi bila mala, preporučljivo je da se prilikom izrade građevinskog otvora uzme u obzir visina kutije roletne. Najbolja varijanta je da se u gornjoj zoni građevinskog otvora ostavi "zub" i iza njega se kutija roletne može sakriti, dok visina prozora ostaje ista. Obzirom da hladan vazduh koji ulazi u kutiju sa spoljašnje strane, ova vrsta kutije mora imati adekvatnu toplotnu izolaciju. Pristup mehanizmu roletne, prilikom popravke i servisiranja, je sa unutrašnje strane.

Roletna sa unutrašnjom kutijom

Aluminijumska lamelica


Aluminijumska lamelica je savremeno dizajnirana, odlične izrade i napravljena prateći stroge kontrole kvaliteta.

ALUGIX 39.5

Sastoje se od poliuretanskog punjenja unutra i aluminijumske folije sa spoljnje strane. Prethodno su bojene da bi se obezbedila dugotrtajnost boje. Koriste se za proizvodnju aluminijumskih roletni sa PVC ili aluminijumskom kutijom.

ALUGIX 45

Ove aluminijumske lamelice, kao i ALUGIX 39.5 su vodootporne, odlikuju ih odlične akustične osobine, otporne su na udare vetra, obezbeđuju sigurnost od provala, štede energiju. Takođe poseduju mogućnost kontrole providnosti sunčeve svetlosti.

Dodatna oprema


Daljinski upravljač

Daljinski upravljač

Prekidač

Taster

Gurtna

Automat sa gurtnom